Lukijat

lauantai 4. heinäkuuta 2015

Ranskanleivän ohje

Tässä massailuohje ranskanleivän tekoon.



Tarvikkeet:

Fimo soft; valkoinen, keltainen, ruskea
nuppineula
leikkuri
piikki
pastelliliidut

 1.Sekoita valkoisesta, keltaisesta ja ruskeasta massasta vaalea taikinan värinen massa.

 2. Muotoile massasta n. 20mm pitkä kappale, pyöristä sitä päistä.

 3. Viillä terävällä veitsellä leivän pintaan viillot pitkittäissuunnassa.

 4. Painele massatyökalulla tai piikillä viiltojen reunat alas.

 5. Painele syvänne piikillä rakeiseksi.

 6. Painele kevyesti leivän alareunoihin painaumia.

 7. Tee leivän päähän myös halkeama.

 8. Leikkaa leivästä paloja terävällä leikkurilla.

 9. Painele nuppineulalla leivän pinta rouheaksi.

 10.Painele myös leikattujen palojen pinnat.

 11. Rapsuta kuivapastelliliiduista punaruskeaa sävyä.

 12. Sivele leivän pintaan väriä siveltimellä kevyesti.


Paista leipä massavalmistajan ohjeen mukaisesti kotiuunissa.

 13. Valmis leipä.
 


8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen Ranskanleipä! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  2. Delicioso y tierno,un gran realismo!!!!! Gracias por el tutorial!!
    Besos.

    VastaaPoista
  3. Koskakohan rohkaistuisi kokeileman :) Kiitos ohjeesta, leipä näyttää varsin makoisalta.

    VastaaPoista
  4. Jukrat, sinä sitten olet taitava!! Pitäisi tehdä tämä miehelleni, se kun aina silloin tällöin haluaa ranskanleipää... ja ei tykkää yhtään, kun mä sanon sitä "ranskanpullaksi" :D

    VastaaPoista
  5. Niin aidon näköistä, että puuttuu vain leivän tuoksu!

    VastaaPoista
  6. Absolutely, Fabulous! I can smell the aroma of your mini bread, baking in the pan. This is a Terrific tutorial, Thank You! :D

    VastaaPoista